1. text

  The Walking Dead: Episode 1 - My short review

  cover

  The Walking Dead - Episode 1: A new day

  Официјален сајт: www.telltalegames.com/walkingdead развиена и публицирана од страна на Telltale Games. Ја спуштив и јас инсталирав играта The Walking Dead - Episode 1. Игра, според истоимениот стрип на Роберт Киркман. На прв поглед интересна, со невообичаена графика.

  Минимални системски побарувања:
  OS: XP Service Pack 3 / Vista / Windows 7
  CPU: 2.0 GHz Pentium 4 или еквивалентен
  GPU: ATI or NVidia card w/ 512 MB RAM (Не се препорачува на Intel графички). Ја пробав и на Intel и на NVidia.
  HDD: 2 GB хард диск
  RAM: 3 GB
  DX: Direct X 9.0c

  Интерактивен филм, авантура, акција од жанрот на Fahrenheit. Посебно ме бендиса графиката, пошто немав досега видено 3D игра, а со графика како за 2D. Намерно текстурата цртана рачно, со стрипски елементи, сенки и линии. Вреди да се проба, можите да ја преземите преку торентот.

 2. text

  Lopataram

  strip_sneg

 3. text

  ExtremeBt Avatars 2.0

  packageЧест ми е да Ви соопштам дека излезе првиот пакет аватар 2.0! Секој пакет содржи:

  ▪Транспарентен аватар - аватар кој подоцна корисникот може да го модифицира и да си додава различни позадини.

  ▪Нормален аватар - аватар со позадина која јас ја избирам

  ▪Нормален аватар со grain ефект.

  Првиот пакет аватар 2.0, замина на профилот на Фејсбук кај Кристијан Ристовски или @Rokerot на Твитер. За оние кои не знаат, цената на пакетот изнесува 500 денари. Имајте уникатен профил аватар на Интернет, ќе си личите да знајте!

 4. text

  My first rage comic!

  strip40

 5. text

  #Popis 2011

  strip39

 6. text

  Limbo - My Fun Art

  limbo_funart

  ЛИМБО - Закон игра! Авантура, хорор, пазл. Минималистичка графика, црно бел стил, силуети. Вреди да се проба! Официјална страна: Limbogame.org

  Фан артот е инспириран од играта и можете да го преземете тука како позадина. Споделете го или поставете го како позадина на Вашиот компјутер доколку Ви се допаѓа.

 7. text

  Jonny Wallpaper

  dalisitrol

  Шознам шо ме мана, нацртав еден човек шо личи на Џони Браво ама не е. Целосната позадина, преземете ја тука. Споделете ја или поставете ја како позадина на Вашиот компјутер доколку Ви се допаѓа.

 8. text

  Dali si trol?

  dalisitrol

  Сега е лесно. Сите твои двоумења за тоа дали си трол може да се решат многу едноставно и брзо. Провери дали си трол тука. Ако испадни дека си трол, не се нервирај, то е! #justforfun :)

 9. text

  He doesn’t look happy about #Google+

  strip_mark

 10. text

  Dokolku @SkechBoy ni se pretstavi na kavadarechki

  skechboy

  Дек сте гикови даа ебам мамта да ебам,

  Јас сум Трајче Петров од КавадАрци дааа и оште како мал ја имаше код за Уиндоус ама немАше режАјчи тоѓи и ништо :) ИнАче, ногу сакам да хакУвам и да дОссам ама сепак мислам дека не е убаво да се праве такво нешто, не е хумано :)) По Кавадарци, сит ме викаат Ha4erot от на сите ја му имаше флезено у компјуторот (ноќе дури спијат, му ги отштрафУваше кучиштата и му флевам внатре, со крстач му се :) ) Иначе, да се пофАлам, целио код шо го пишам, го коментирам за каа че се вратам назад да моам да се снајдам :)) Сајто мој, можете да го посетите ама нема ништо на него от ме мрзе да правам такви работи, поиче сакам да хаќирам :) Ного сакам каа некој че лафе за Сај-Фај филмови и серии. И ондак то. Иначе, да ви кажам за една ујдурма даа шо ја напраив во школото, ама да не кажујте за ова ок? :) Секоја ден, каа шкафо че ни пуштеше манџа и че ни ги заклучеше компјутеирте, му флевав преку cmd и му го рестарирав неговио компјутор да види кој е хајчерот тука :) И ушче ова шо ми леже на срце да ви го кажам, некња, ми се јави Бил Гејц и ми рече: мора Трајчо, ти ли си тај Скечбој шо го викат? -Јас сум. -Абе, да доеше да работеш за Мајкрософт, че те туриме главен менаџер за 10 илјади евра плаатта. И тоги јас, каа видов дека за малку пари ми зборува овај, и нишчо од бизнисо :))

  Текстот е инспириран од постот за SkechBoy како гик на неделатa на Geeks.

 11. text

  The short movie! Very soon!

  Наскоро!

  Значи, многу наскоро ќе го прикажам мојот краток анимиран филм. Во процес е оптимизацијата за на Интернет и изработката на страната за прикажување.

  Stay tuned!

  Промена: Краткиот анимиран филм, премиерно можете да го погледнете тука.

 12. text

  Angry Bird?!

  _strip1

 13. text

  Bonboni

  strip32

 14. text

  A1

  strip31

 15. text

  Dear son…

  strip30

→

About

Никола Војновски а.k.a ExtremeBt. Мое портфолио EXTREMEBT.MK
Flash/Flex/AIR Developer и главен графички менаџер на MAFIA.MK

Search

People I follow